perjantai 24. tammikuuta 2014

Tommy Tabermann - Niitylle Minä Sinut Veisin

Tommy Tabermann - Niitylle Minä Sinut Veisin
Gummerus 2012 184 s.

Viime aikoina on tullut luettua vähän enemmän runokirjoja ja etenkin Tabermannia. Suomalaista runoutta kun ei ole vuosien varrella niin paljoa tullut luettua, ulkomaalaista ennemminkin. Mahtaakohan jollakulla olla suositella suomalaisia runoilijoita? Tabermann ja Kirsi Kunnas ovat ainoita itselleni lähemmin tuttuja.
 
Tommy Tabermann ja säveltäjä Toni Edelmann ehtivät aloittaa yhdessä "Niitylle minä sinut veisin" -produktion. Edelmann on säveltänyt Tabermannin kauneimpia runoja tunnelmalliseksi laulusarjaksi. Tabermannin oli tarkoitus olla mukana lausujana, mutta projekti keskeytyi Tabermannin äkilliseen sairastumiseen. Runoilijan poismenon jälkeen Edelmann vei projektin loppuun.

Niitylle minä sinut veisin on kaunis teos rakkaudesta, vapaudesta, elämänhalusta ja toisen ihmisen kohtaamisen vaikeudesta. Tabermann osaa kirjoittaa runoja yksinkertaisin sanoin ja lausein, kätkien kuitenkin sisällensä niin paljon. Runot ovat koskettavia ja Tabermann osaa lähestyä vaikeitakin aiheita helposti ja luonnollisesti. Ja vaikka Tabermann onkin tunnettu enemmän rakkaudesta ja erotiikasta kertovista runoistaan, itse en ole niiden fani ja pidän enemmän hänen elämästä ja kuolemasta kertovista runoistaan.


Kirjaa koristavat Edelmannin käsin kirjoitetut nuotit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti