lauantai 28. kesäkuuta 2014

Javier de Isusi - Hullu joki

Javier de Isusi - Hullu joki 2011
(Rio loco - Los viajes de Juan sin Tierra 2009) LIKE 192s.

"Amazonin alueen eristyksissä eläville alkuperäiskansoille. Toivomme, etteivät he ikinä lue tätä kirjaa."

Javier de Isusi on espanjalainen piirtäjä joka lähti vuodeksi matkustamaan ympäri Latinalaista Amerikkaa. Palattuaan hän alkoi piirtää omiin kokemuksiinsa pohjautuvaa sarjakuvaa. Tästä syntyi neliosainen sarja Maattoman Juanin matkat. Hullu joki on sarjan kolmas osa.

Vasco on yrittänyt etsiä ystäväänsä Juania ympäri Latinalaista Amerikkaa. Uudet vihjeet ohjaavat hänet seuraavaksi Ecuadoriin ja Peruun. Vasco saa tietää että Juan on kadonnut viidakkoon etsiessään intiaaniheimoa, joka on täysin eristäytynyt muusta maailmasta. Vasco lähtee etsimään häntä Amazonin viidakkoon.

Harvemmin sarjakuvia enään luen, etenkään seikkailusarjakuvia mutta Hullu joki oli iloinen poikkeus. Javier de Isusin jälki on kaunista ja yksityiskohtia riittää. Kirja kannattaa lukea vielä toisenkin kerran, kuten itsekin tein. Huumoria eikä sarkasmiakaan kirjasta puutu ja sen takia siihen tykästyinkin, tulen ehdottomasti lukemaan sarjan kaksi muutakin osaa! Kirjan lopussa on myös  mielenkiintoista tietoaalkuperäiskansoista ja heidän oikeuksistaan.


Osallistun kirjalla kesän kirjabingoon ja rastitan kirjalla lokeron "sarjakuva"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti