keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Blogistanian kesälukumaraton 19.6


Päätinkin aloittaa blogistanian kesälukumaratonin jo tänään sillä perjantaina on aikainen lähtö juhannuksen viettoon. Anna minun lukea enemmän -blogissa on enemmän tietoa blogistanian kesälukumaratonista, mutta tässä ovat säännöt.

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.
2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 19.6. klo 18.00 -> lopetus 20.6. klo 18.00.) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 18.6., kunhan osa maratonista luetaan 19. päivän puolella. Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.
3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa.
4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa!
5. Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa.
6. Lukumaratonin hashtagina somessa on #lukumaraton.


Aloitan lukemisen tänään (18.6) kello 18.00 ja lopetan huomenna (19.6) kello 18.00. Eli pidän täyden 24 tunnin maratonin. Päivitän tänne aina jokaisen kirjan jälkeen, kunnolliset arviot kirjoista teen kuitenkin myöhemmin. Kuvassa on osa kirjoista jotka ajattelin lukea, kirjapino on kuitenkin niin valtava että kuvan ulkopuolisiakin kirjoja tulee luultavasti luettua.

20.45
Maratoni alkoi hyvin mielin kello kuudelta. Ensimmäiseksi päätin lukea Ian Flemingin Casino Royalen ja arvelin sen olevan nopeasti luettava, onhan sivuja vain 165. Noh, en suuremmin mikään James Bond fani ole ja sen huomasi kirjaa lukiessa. Aika tahmaista se oli, vaikka täytyy myöntää että Hollanti-Austraalia peli häiritsi hieman, sillä en pystynyt olemaan katsomatta sitä välillä sivusilmällä :D Seuraavaksi ajattelin lukea Capoten Aamiainen Tiffanylla.

(Sivuja luettu: 165)

11.15
Eilen illalla tuli luettua Aamiainen Tiffanylla ja alotettua Javier de Isusin Hullua jokea jonka luin tänään aamiaisella loppuun. Molemmat olivat positiivisia yllätyksiä, etenkin Hullu joki johon rakastuin! Jalkapallo ottelut ovat hieman hidastaneet maratonia ja etenkin sen raportoimista :D Seuraavaksi ajattelin käydä Ali Smithin kirjan kimppuun.

(Sivuja luettu: 532)

13.50
Ali Smith oli täysin uusi tuttavuus itselleni ja valitsinkin kirjan kesän kirjabingoa silmällä pitäen. Oli kerran kello nolla oli mahtava ja ehdottomasti tulen lukemaan lisää hänen kirjojansa. Onko kukaan muu lukenut Smithiä ja voisi suositella minkä kirjan lukisin seuraavaksi häneltä? Maratonia on jäljellä vielä neljä tuntia ja vauhti on ollut mielestäni hyvä, seuraavaksi ajattelin lukea jotain vähän kevyempää ja Lindgrenin Eemeli ja pikku Iida sopii siihen mainiosti.

(Sivuja luettu: 809)

16.35Monen maratoonarin kirjapinoissa näytti löytyvän Christien dekkareita ja itsellänikin teki mieli lukea jotain häneltä. Eemelin ja pikku Iidan jälkeen päätin lukaista Agatha Christien Lomahotellin murhat. Olen nyt lukenut kirjaa noin 70 sivua, jos aikaa jää on kirjapinossa seuraavana Alberto Moravian Keskipäivän aave.

(Sivuja luettu: 1051)  


17.50
Lomahotellien murhat on luettu enkä viitsi enään aloittaa Keskipäivän aavetta. Luin maratonin aikana kuusi kirjaa ja 1271 sivua. Tavoitteeni oli lukea yli tuhat sivua joten siitä olen tyytyväinen. Teen vielä illemmalla tai huomenna tarkemman yhteenvedon tästä lukumaratonista mutta nyt on aika rentoutua ja ruveta grillailemaan :)

(Sivuja luettu: 1271)

3 kommenttia:

 1. Pinosi vaikuttaa mukavan monipuoliselta, joten en usko ainakaan, että sinua alkaa kyllästyttää. Tsemppiä maratoniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viime maratonilla ei ollut niin monipuolisia kirjoja ja sen huomasi joten tällä kertaa varauduin hieman paremmin :)

   Poista
  2. Christie olisi varmasti hyvää maratonlukemista. Ehkäpä olisi pitänyt varata omaankin pinoon, mutta myöhäistä enää katua. Rentouttavaa iltaa! Maratonisi sujui oikein hyvin.

   Poista