sunnuntai 15. joulukuuta 2013

J.G. Ballard - Crash

J.G. Ballard - Crash 1996
(Crash 1974) Loki-kirjat 219 s.

Huhhuh vihdoinkin luettu. Vaikka sivuja kirjassa oli vain 219 meni aikaa kirjan lukemiseen pari viikkoa. Ja täytyy myöntää että huokaisin helpotuksesta kun kirja oli luettu.

J.G. Ballard ei ole ennestään tuttu mutta ystävä suositteli minulle etten lukisi tätä kirjaa joten tottakai halusin sen heti lukea :D

"Crash on kertomus miehestä, joka joutuu auto-onnettomuuteen; tarina auto-onnettomuuksista, jotka jättävät ihmisiin lähtemättömiä jälkiä - niin ruumiiseen kuin mieleen. Crash on tarina ihmisistä, jotka alkavat rakastaa onnettomuuksiaan, vammojaan ja autojen ja moottoreiden täyttämää maailmaa, ihmisistä jotka eivät pysty enää kiihottumaan mistään muusta kuin autoista, autoteistä ja autokolareista. Perverssiä - vai onko?"

Näin kirjaa luonnehditaan takakannessa jota minun piti käyttää koska omin sanoin en olisi paremmin sitä osannut luonnehtia. Crash on hyvin tegnologiaan ja seksuaalisuuteen painoittuva. Ehkä tämän takia kirja olikin hiukan vaikea lukuinen minulle. Tegnologia kun ei yhtään kiinnosta ja siitä en yleensä ymmärrä mitään. Seksuaalisia kirjoja minun ei ole ollenkaan vaikea lukea mutta tässä kirjassa se oli lähinnä häiritsevää. Ja painoitan sanaa häiritsevä koska moni on sanonut tätä kirjaa ällöittäväksi. Olenkin kuullut monenlaisia arvosteluja tästä kirjasta, sitä joko rakastaa tai vihaa, tai ei osaa päättää kumpaan kuuluu. Minä kuulun tähän jälkimmäiseen.

Huono kirja ei ollut se täytyy sanoa koska pidin Ballardin tavasta kirjoittaa ja kolkosta luonnehdinnasta. Kirja pinossa onkin toinen Ballardin kirja (Tornitalo) jota odotan mielenkiinnolla. Ehkä se uppoaisi minuun paremmin. En halua arvostella kirjoja sen enempää, pisteytyksin tai muilla tavoin, sanotaanko vain että en suosittele tätä kirjaa luettavaksi kenellekkään. Tästä saatte itse päätellä kannattaako kirja lukea vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti