perjantai 22. elokuuta 2014

Agatha Christie - Lomahotellin murhat

Agatha Christie - Lomahotellin murhat 1985
(A Caribbean Mystery 1964) WSOY 220s.

"Niistä ihmisistä joita tapaa matkoilla ollessaan tietää todellisuudessa varsin vähän. Tarkoitan... kuinka sen nyt sanoisin... tietää vain sen, mitä he suostuvat kertomaan itsestään."

Tämä tyttö ei ainakaan pysty viemään dekkarihaastetta läpi ilman Agatha Christieta. "Rikosten kuningattareksi" kutsuttu Christie (1890-1976) oli englantilainen dekkarikirjailija.

Vanha neiti Marple on lähtenyt veljenpoikansa Raymondin suostuttelemana lomamatkalle Karibian meren äärelle. Paikan hiljaisuus ei ole neiti Marplen mieleen, mutta onpahan seurana ainakin vanha majuri jonka pitkäveteisiä tarinoita neiti Marple saa kuunnella. Paratiisin hiljaisuus kuitenkin järkkyy majurin kuoltua, eivätkä ruumiit jää siihen.

Rakastan Agatha Christieta, etenkin Miss Marple ja Hercule Poirot tarinoita. Jos muistan oikein olen tainnut lukea ne kaikki. Olen tämänkin joskus aikoinaan lukenut, mutta en muistanut tarinaa kokonaan ja murhaajankin muistin vasta lopussa.Pidän Christien tyylistä ja siitä että hänen teoksissaan murha ja väkivalta ovat toissijaisia ja keskiössä on itse arvoituksen ratkeaminen. Myös Christien mestarillisen kiemuraiset juonet ja ennennäkemättömät loppuratkaisut ovat mieleeni.

Osallistun kirjalla Rikoksen jäljillä -lukuhaasteeseen

1 kommentti:

  1. Olen lukenut tämän joskus ajat sitten. Juoni ja syyllinen ovat häipyneet mielestä, mutta tuo kansikuva säilyy ikuisesti muistoissa... tuossa päässä ja silmässä on jotain katseen vangitsevaa. :D

    VastaaPoista