perjantai 5. syyskuuta 2014

Andrea Camilleri - Veden Muoto

Andrea Camilleri - Veden Muoto 2003
(La forma dell'acqua 1994) WSOY 167s.

"Poliisikomissario sen sijaan oli kotoisin Cataniasta. Hän oli nimeltään Salvo Montalbano ja kun hän halusi tajuta jonkin asian, hän sen myös tajusi. "

Andrea Camilleri on yksi Italian kuuluisimpia nykykirjailijoita. Rikoskirjallisuuden lisäksi Camilleri on kirjoittanut useita romaaneja, näytelmiä jne. Camilleri tuli kansainvälisesti tunnetuksi Montalbano-sarjallaan.

Kaupungin laitamilta Viagatassa löydetään kuollut mies, joka retkottaa hienossa autossaan housut puolisääressä. Mies on insinööri Luparello, joka on juuri nimetty maakuntasihteeriksi ja on tunnettu rehellisenä ja kunniallisena miehenä. Sen takia kuolintapa kummastuttaa. Komissario Montalbano rupeaa mieheneen tutkimaan asiaa, vaikka kaikki vaativat juttua suljettavaksi. Montalbanolla epäilee kuolemaa lavastetuksi, mutta kuka on murhaaja?

Ihastuin Camillerin Eväsvoroon ja komissaario Montalbanoon ja halusin lukea sarjan muut osat. Veden muoto on Montalbano-sarjan ensimmäinen osa. En ihastunut kirjaan yhtä paljon kuin Eväsvoroon. Montalbano on tässä kirjassa miellyttävämpi, siitä plussaa. Mutta kirjan juoni oli tylsä, eikä niin mukaansatempaava, ja vitsit jäivät vähiin. Kirja jäi ainakin Eväsvoroon verrattuna laimeaksi. Seuraavana on vuorossa Terrakottakoira, joka on sarjan toinen kirja.    

Osallistun kirjalla Rikoksen jäljillä -lukuhaasteeseen sekä Tuulevin Italia -haasteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti