torstai 2. tammikuuta 2014

Lukumaraton!

12.59
Jouduin siirtämään lukumaratonin aloitusta tunnilla mutta ei se mitään. Nyt on valmistelut tehty, kahvia ja ruokaa on. Lukupinosta ensimmäisenä käteen osui Bariccon Silkki eli aloitetaas sillä :)


14.05 
Alessandro Bariccon Silkki oli kyllä hyvä valinta näin aluksi, vaikka musta kyllä tuntuu että tulen sen vielä joskus lukemaan oikein ajan kanssa, oli kyllä niin hyvä teos! Tästä voisinkin sitten jatkaa lukemista Charlotte Perkins Gilmanin Keltaisella Seinäpaperilla.
Sivuja luettu: 114


 17.01



Keltainen Seinäpaperi luettu. Pää on vähän sekaisin niin monesta erillaisesta tarinasta mutta kahvi auttaa :D Ainoa asia mikä kirjassa häiritsi oli ylenpalttinen kirjoitusvirheiden määrä :/ Mutta nyt on hyvä aika pitää pieni ruokatauko ja sen jälkeen voisinkin lueskella Aisopossen Faabelit kirjaa.
Sivuja luettu: 312


18.31
Nyt on syöty ja käyty pienellä lenkillä selvittelemässä päätä ja silmiä sekä luettu Faabeleita 122 sivua. Näitä vois lukea vaikka koko illan mutta päätin säästää niitä muiden kirjojen väli lukemiseksi. Seuraavaksi voisinkin käydä Francoise Saganin Tervetuloa, ikävä kirjan kimppuun! Maratooni on mennyt tähän asti mukavasti, vielä ei ole tullut mitään "sivuoireita" ;)
 
"Kattohaikara ja Korppi
Kattohaikara riiteli puolisonsa kanssa ja survaisi nokallaan tämän silmän irti. Niin paljon sitä hävetti aiheuttamansa vamma, että se lensi kauas pois alkaakseen uuden elämän muualla. Uudessa paikassa se tapasi korpin, joka uteli syytä pitkään matkaan. Kattohaikara vastasi, että se oli survaissut nokallaan puolisonsa silmän irti. silloin korppi kysyi:
Onko tämä se sama nokka, joka sinulla on aina ollut?
Kun kattohaikara myönsi sen, korppi huomautti:
No, mitä järkeä on paeta, kun kumminkin nokkasi kulkee mukanasi kaikkialle, minne menet?"
Sivuja luettu: 434


20.38
Saganin Tervetuloa, ikävä oli loistava valinta luettavaksi parin kirjan jälkeen, olin hyvin päässyt vauhtiin ja tuo kirja vain lisäsi halujani lukea enemmän. Pidin pienen tauon ja nyt tuleekin koko maratonin huippu hetki kun syvennyn Sylvia Plathin runoihin. Lainasin Plathin Sanantuojat kirjastosta pari päivää sitten ja jouduin melkein piilottamaan kirjan etten lukisi sitä ennen tätä päivää :D Olen Plathin runoja jo lueskellut englanniksi ja pidin niistä kovasti. Tämän kirjan jälkeen teen sitten päätöksen että luenko jatkossa hänen runojaan suomeksi vai englanniksi.
Sivuja luettu: 564


23.00
Plathin Sanantuojat on nyt luettu ja täytyy myöntää että ehkä hienoinen pettymys oli. Tuntui että suomennettuna runot eivät päässeet oikeuksiinsa eikä Plathin tunnelma välittynyt samalla lailla kuin alkuperäisissä runoissa. Plathin jälkeen luin 76 sivua J.D. Salingerin Franny ja Zooey kirjaa. Ja nyt siirryn sänkyyn lukemaan sitä lisää. Voi olla että illan aikana tulee vielä luettua hieman Faabeleitakin. Kellon olen laittanut soimaan kello yhdeksältä mutta olen sellainen unikeko että saa nähdä monelta jaksan herätä :)
Sivuja luettu: 735










10.10
Eilen illalla tuli luettua Salingerin Franny ja Zoeeyta 30 sivua sekä Aisopossen Faabeleita 80 sivua. Nyt onkin aamiaisen sekä kahvin vuoro ja ajattelin yrittää lukea molemmat kirjat loppuun. Frannysta ja Zoeeysta on jäljellä n. sata sivua ja Faabeleista vähän yli sata sivua.
Sivuja luettu: 835


12.59
Valmis! Ehdin lukemaan Faabelit loppuun (110 sivua) sekä 70 sivua Frannya ja Zooeyta. Nyt pidän pienen tauon lukemisesta ja käyn ulkona. Luen vielä illemmalla Frannyn ja Zooeyn loppuun ja teen yhteenvedon maratoonista. Luultavasti viikonlopun aikana tulee pari kirja-arvostelua mutta pitää katsoa miten on aikaa.
Sivuja luettu: 1005

----------------------------------------------------

Yhteenvetona vielä, luin yhteensä 5 kirjaa sekä 176 sivua Frannya ja Zooeyta. Yhteensä luin sivuja 1005 sivua josta olen hieman yllättynyt koska pidin itseäni hyvin hitaana lukijana :D Kertaakan maratonin aikana ei tullut oloa että olisin lukenut liikaa, taukoja pidin muutaman mutta aika tiuhaan tahtiin luin. Vaikka on kyllä pakko myöntää että aamulla vähäsen lihaksissa tuntui monen tunnin lukeminen. Ensi kertaa varten (joka toivottavasti tulee pian :D) yritän valita vähän erillaisempia kirjoja ja laajemmalta skaalalta. Lastenkirjoja en kauheasti lue mutta yksi projektini on lukea Astrid Lindgrenin kaikki kirjat niin eiköhän sieltä löydy jotain vähän kevyempääkin luettavaa muiden kirjojen väliin. Tiiliskivimaratoonia suositeltiin mutta en usko että se sopii minulle, kyllästyn niin helposti että en jaksaisi lukea samaa kirjaa niin kauaa.

2 kommenttia:

 1. Erilaisten kirjojen valitseminen lukuvaihtoehdoiksi on todellakin hyvä idea. Minä vaikka luin viime maratonillani mm. trillerin ja lastenkirjaklassikon eikä kyllästyttänyt. :)

  Onnea ensimmäisestä maratonista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajattelinkin ensi kerralla panostaa enemmän kirjavalintoihin, olenkin niitä jo katsellut vaikka tiedän ettei aikaa uuteen maratoniin ole lähiaikoina :'D Mutta hyvä varautua ajoissa!

   Poista